Telefon Şarjınızın Çabuk Bitmemesi İçin 11 Öneri

Telefon Şarjınızın Çabuk Bitmemesi İçin 11 Öneri

sarj-resmi

Günümüzde herkesin en önemli sorunlarından biri akıllı telefonlarının şarjlarının dayanma süresinin çok kısa olması. Kimi cep telefonları bütün şarjını 1 saat içerisinde tüketebiliyor. Durum böyle olunca da binlerce lira verilerek alınan cep telefonlarının sahipleri seslerini yükseltiyor. Tahmin edilemeyecek buluşlar ve geliştirmeler yapılırken şarj sorununa hala bir çözüm yolu bulunamıyor. 2-3 bin liraya alınan telefonlarda da durum aynı şekilde. Önemli zamanlar, fotoğraflandırılmak istenen güzel anlarda cep telefonları şarjları yüzünden bize hep sırtını dönüyor. Gece yatmadan önce dolu şarjla bıraktığımız telefonumuzu sabah yarıya inmiş hatta bitmeye yakın bulabiliyoruz. Peki şarjı nasıl daha fazla kullanabiliriz? İşte telefon şarjınızın çabuk bitmemesi için öneriler

1- Telefonunuza acil durumlarda ihtiyacınız olabileceğini düşünerek, ihtiyacınız olmadığı zamanlarda mobil veri paketini kapatabilirsiniz.

2- Wifi bağlantısı olan bir mekandan çıktıktan sonra tel wifi alıcınızı kapatmaya özen gösterin. Aksi takdirde telefon sürekli bağlanabilecek bir wifi arayacak ve şarjınızı tüketecektir.

3- Ekran parlaklığı en çok şarj tüketen özelliklerdendir. Bu nedenle karanlık ortamlarda tamamen, aydınlık ortamlarda ise otomatik ekran parlaklığı seçeneğini kullanmaya dikkat edin.

4- Telefonunuzun arka planda çalışan uygulamalarını mutlaka kapatınız.

5- İhtiyacınız olmayan widgetleri kaldırınız.

6- Titreşim modu çok zaruri değilse kapatınız.

7- İndirme Yöneticisini kullanmadığınız zaman durdurabilirsiniz.

8- Bluetooth gerekmiyorsa kapatınız.

9- Lazım değilse 3G yi kapatınız.

10- Fotoğraf çekerken Flaş ışığını otomatik olarak ayarlayınız. Gerekmediği takdirde flaşın yanmamasını sağlar.

11- İnternet üzerinden gelen twitter, facebook  gibi uygulamaların bildirimlerini kapatınız.